Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Pincészet

Kovács László a család régi álmát valósította meg, amikor megalapította 2009-ben a Vinatus Pincészetet Villányban. Lehetőséget lát a városban és szeretné tovább népszerűsíteni a villányi borvidéket, így kapta a Vinatus nevet a pincészet, mely Villány régi latin elnevezése. László 1996-ban járt először Villányban, ebből az időből származnak a jó baráti kapcsolatok, melyek erősítették abban, hogy a villányi borvidéken szőlőt telepítsen. 2002 óta foglalkozik szőlészettel és borászattal. 2006-ban történtek meg az első telepítések. Jelenleg 17 hektáron gazdálkodik a legjobb területeken, az már most látszik, hogy méltó társa a nagy villányi márkáknak. Az első szüretre 2009 őszén került sor. Az érlelést komoly hordószelektálás előzte meg.

A Pincészet 100%- ban minőségi borokat készít a terméskorlátozott területekről, így születtek meg az első nagyobb sikerek. 2011-es Vinagora borversenyen lett aranyérmes a Syrah, és egy-egy  ezüstöt kapott a Cuvee I., és a Cuvee II. ami bordói házasítás. Majd a XXXII. Országos Borversenyen a Vinatus Pince Cuvee II.-je nagyaranyérmet kapott, valamint a Cabernet Franc és a Cabernet Sauvignon is arany színben pompázott. 2012-ben a Syrah 2009 bort a Pannon Régió TOP25 vörösborába is beválasztották. A sikereik közé tartozik még, hogy 2013-ban a Villányi borversenyen a Vinatus Cuvée II. a legmagasabb pontszámot érte el, mellyel megnyerte a verseny Nagy Aranyérmét. Ezen a versenyen a 2009-es Cabernet Franc is bekerült az aranyérmesek táborába.

A Cabernet Sauvignon 2012-es borunk a 2016-os Országos Borversenyen Aranyérmet nyert, illetve különdíjban részesült. A Syrah 2012-es borunk a Pannon Borrégió 2016-os TOP 25-ös válogatásába került be.

A Vinatus Pince Fogadó 2012 tavaszán nyitotta meg a kapuit kedves vendégei előtt. A pince ódon gótikus stílusban épült 32 ezer téglából. Kínálatukban a tradicionális magyar ételek mellett helyet kapnak a mai napok közkedvelt ízei is. Tökéletes helyszínt biztosít nagyobb családi rendezvények megszervezésére. Az emeleti részben pedig 5 szoba áll rendelkezésre.

A Vinatus Pincészet célja a továbbiakban a szőlőterületek bővítése és fejlesztése, hogy Villány egyik meghatározó és legjobbak közé tartozó pincészete legyen. László szeretné, ha a kézműves gondoskodással szüretelt szőlőből készült borai között minden borkedvelő megtalálná a kedvére valót.

Az oldal tetejére