Vinatus
Édes November

Édes November

rendezvény 🕔2015.11.25. Nincs hozzászólás

Az elmúlt hétvége során (11.21.) két eseményen is részt vett a Vinatus Pince: Budapesten, szombaton a Corinthia Hotelben megrendezésre kerülő Bordó Blend eseményen, és Villányban a Nemzetközi Franc&Franc Villány kóstolónapon.

12273584_1029876910397435_7561767954036900279_o

Míg Villányban főleg szakmai és kereskedelmi szemmel kóstolgatták az étterem és szálloda tulajdonosok a pincészetek Villányi Francját, addig a fővárosban a klasszikus bordeaux-i szőlőfajták, a cabernet sauvignon, a cabernet franc, valamint a merlot játszották a főszerepet. Ez volt az a rendezvény, ahol hivatalosan először megjelentünk az új címkékkel ellátott 2012-es borokkal: a visszajelzések alapján a Merlot nem hiába lett a Népszabadság 88. helyezettje a magyar borok rangsorában, ám a Cabernet Sauvignon még nem igazán mutatta meg igazi arcát, de van benne potenciál. A Cabernet Franc igyekezett utolérni ’09-es vetélytársát, és sikerült is. Egy kis huncutságot vittünk az estbe a Syrah-alapú Saliva Cuvee-vel, hiszen az nem tartozik a bordói házasítások közé, mégis nagy sikerünk lett: sokak kedvence ez a fűszeres borfajta, és örültek is, hogy kiszakadhatnak az est megszokott ízvilágából. De a szombati nap sztárja a Vinatus Pince zászlós bora volt: a Crassus Cuvee, az igazi bordói házasítás: 60% Franc, 20-20% Sauvignon és Merlot. Sokakat a kíváncsiság hajtott a – nevében is – testes vörösbor megkóstolása iránt, mert a Népszabadság már hírét vitte, hogy a legjobb 10 magyar vörösbor között helyet érdemel. Az új és visszajáró vendégek is elismerő bólogatással álltak tovább (vagy maradtak még egy-két kóstolóra).

Villányi Franc

A villányi franc rendezvény először a borászoknak kedvezett: a pénteki nap folyamán borkóstolón vehettek részt a borászok a Siklósi várban. A 12 magyar villányi franc mellett helyet kaptak még a francia fajták is. Majd másnap, szombaton a nagyközönség számára is bemutatták a Villányi Franc-okat, illetve a francia borászotok is bemutatkoztak. Öt különböző helyszínen várták a borászok a külön buszokkal érkező csoportokat. A Vinatus Pince Gere Attila csodálatos pincéjében kóstoltatta a 2009-es nagysikerű francját, ahol nagyon sok dicséretet kaptunk. A Villányi Franc rendezvénysorozat még gyerekcipőben jár, de az elkövetkező években ezt a közös megmozdulást nagyon sok rendezvényen szeretnék erősíteni.

 

Reméljük mihamarabb találkozunk, és akkor újabb sikerekről adhatunk számot! Addig is kellemes borozgatást! 

Nincs hozzászólás

Mások mondták

Hozzászólás írása

Csatlakozzon a beszélgetéshez